Zanger Mark Stouwdam en gitarist Peter Schilmoller – zijn al heel wat jaren muzikale ‘soul mates’. Aanvankelijk als duo dat covers bracht en later als duo dat eigen muziek ging schrijven, wat resulteerde in hun eerste EP “That Is What We Do” (Twenty-Two Records 2016) en vervolgens in het album “No Turning Back” (Isolde Records 2020).

Hun muziek laat zich omschrijven als jazzy Americana-sound, beinvloed door een breed arsenaal aan andere muziekgenres. Geinspireerd door o.a. Jason Mraz, James Taylor, John Legend en The Bros. Landreth maakt het duo een moeiteloze mix van moderne popmuziek met retro-elementen. Mark Stouwdam neemt, met zijn ervaring als o.a. acteur, een kleinkunst- invloed mee, terwijl Peter Schilmoller door zijn brede muzikale talent zorgt voor de cross- overs in hun muziek.
Het publiek waardeert de stem van Mark als een warme stem zoals die van Raul Midon, en wordt geraakt door het verhalende gitaarspel en de subtiele begeleiding waarmee Peter aanvult. De formatie wordt in binnen- en buitenland graag beluisterd door een breed publiek. Of ze nu, zoals oorspronkelijk, met z’n tweeen op de buhne staan of aangevuld met een aantal goede muzikanten, het publiek wordt altijd verrast door de indringende wijze waarop de muziek van Body & Soul binnenkomt.

Op het derde en nieuwste album van Body & Soul (“Stop By & Have a Listen”, Isolde Records 2022) zijn o.a. Matthijs van Noort (keyboards), Frans Vollink (bass), Peter Weissink (drums) en Martin Verdonk (percussion) te horen.

Klik HIER voor meer informatie

Body & Soul BOEKEN