Zanger Mark Stouwdam en gitarist Peter Schilmöller – zijn al heel wat jaren muzikale ‘soulmates’. Aanvankelijk als duo dat covers bracht en later als duo dat eigen muziek ging schrijven, wat resulteerde in hun eerste EP “That Is What We Do” (Twenty-Two Records 2016)

Hun muziek laat zich omschrijven als jazzy Americana sound, beïnvloed door een breed arsenaal aan andere muziekgenres. Geïnspireerd dor o.a. Jason Mraz, James Taylor, John Legend en The Bros. Landreth maakt het duo een moeiteloze mix van moderne popmuziek met retro-elementen. Mark Stouwdam neemt, met zijn ervaring als o.a. acteur, een kleinkunst-invloed mee, terwijl Peter Schilmöller door zijn brede muzikale talent zorgt voor de cross-overs in hun muziek.

Het Publiek waardeert de stem van Mark als een warme stem zoals die van Raul Midón, en wordt geraakt door het verhalende gitaarspel en de subtiele begeleiding waarmee Peter aanvult.

De formatie wordt in binnen- en buitenland graag beluisterd door een breed publiek. Of ze nu, zoals oorspronkelijk, met z’n tweeën op de bühne staan of aangevuld met een aantal goede muzikanten, het publiek wordt altijd verrast door de indringende wijze waarop de muziek van Body & Soul binnenkomt.

Op het nieuwe album van Body & Soul (“No Turning Back”, Isolde Records 2020) zijn o.a. Matthijs van Noort (keyboards), Frans Vollink (bass), Peter Weissink (drums) en Martin Verdonk (percussion) te horen.

Hun muziek is via deze link is te verkrijgen.

Naar de website van Body & Soul
Naar de website van Peter Schilmöller