Zanger en acteur Mark Stouwdam is geboren op 17 april 1977 te Enschede. Van kinds af aan is hij al met muziek bezig.

Op 20 jarige leeftijd is hij begonnen aan het conservatorium te Enschede, waar hij vier jaar lang zang\lichte muziek studeerde. Hij kreeg les van onder andere Adriënne West en Lidie Dekker in musical- en jazz zang. Tijdens deze periode heeft hij aan verschillende projecten en musicals gewerkt waaronder “De Tijdaffaire” en “Kruimeltje de musical” en de Duitse musical “Goodbye Klein Amerika”.

Na het conservatorium speelde Mark in o.a. “Prins en Ploes de musical”, musicalreeks “Karel de Kok”, en “Knofje de musical”, en speelde hij als acteur in de muziektheater productie “Scaramouche” en “Spiegels” van theaterbureau Mélange. Ook heeft hij meegewerkt aan de films “Aphrodisiac”, “Eenmaal Andermaal” en “De Dinnershow”.
Samen Katiuscia Principato maakte hij de show “Broadway Babies”, en zette hij in 2010 zijn eigen benefietconcert neer genaamd “Hear The Beat”, waarvan de opbrengst deze keer naar de Nederlandse Hartstichting ging.

Momenteel maakt hij deel uit van het duo “Body & Soul” (met Peter Schilmöller) , werkt hij voor Myra de Groot Entertainment Producties, en is onderdeel van “100% Trico”. Daarnaast word hij regelmatig gevraagd te zingen bij losse projecten waaronder orkest-optredens in Nederland en Duitsland.